Tay și ce credem despre rasiști
4 Aprilie 2016

Experimentul făcut de Microsoft cu bot-ul lansat pe Twitter, sau mai degrabă modul în care acesta a fost păcălit de utilizatori să trimită mesaje rasiste, antisemite și misogine arată niște lucruri interesante despre societatea în care trăim. Poate cel ami interesant lucru este acela că limbajul ofensator este văzut de multă lume ca fiind o formă de amuzament. Un alt lucru este că gândirea multora este pervertită ca să creadă că rasismul și discursul care instigă la ură sunt un drept al omului.

În general, ne așteptăm ca educația să joace un rol important în a face oamenii mai toleranți. Așa ar fi logic: cu cât ești mai educat, cu atât ai acces la mai multe informații și îți dai seama că, până la urmă, toți oamenii sunt egali și prejudecățile sunt doar niște prostii. Din păcate, însă, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, iar cei care au convins-o pe Tay să devină rasistă sunt un exemplu bun în acest sens.

Atacul împotriva lui Tay a avut loc mai ales din partea utilizatorilor 4chan și 8chan care urmăresc canalul /pol/. Acest canal este plin de conținut de ură, mascat sub formă de umor, dar ce este interesant este că o bună parte a utiliatorilor sunt fix opusul a ceea ce ne imaginăm despre rasiști: sunt educați, capabili de umor și de ironii fine uneori, scriu decent și sunt inteligenți. De altfel, dacă nu erau inteligenți, erau mai puține șanse să se prindă despre cum ar putea sa o convingă pe Tay să devină hater....

Share on Tumblr submit to reddit