Principalele rețele de socializare își iau angajamentul în fața UE să combată discursul de ură
2 Iunie 2016

Internetul este un instrument foarte puternic, dar capacitatea sa de a răspândi informații extrem de repede către audiențe mari poate avea de multe ori consecințe nefericite.

Rețelele de socializare au fost adesea folosite de către organizațiile teroriste pentru a transmite mesaje și ca să instige la ură împotriva anumitor indivizi sau grupuri.

Dar, acum companiile din IT - inclusiv Twitter, Facebook și YouTube - s-au grupat pentru a încerca combaterea acest lucru, prin semnarea unui cod de conduită împotriva discursului de ură din on-line.

Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu unele dintre cele mai mari firme de social media din lume privind modalitățile de combatere a răspândirii limbajului urii on-line.

În conformitate cu termenii acestui cod de conduită, firmele s-au angajat să ia măsuri "rapid și eficient” împotriva discursului de ură care este ilegal și care este îndreptat împotriva oricărei persoane targetate pe bază de rasă, culoare, religie, descendență sau origine națională sau etnică.

Ca parte a măsurilor convenite cu UE, firmele au declarat că vor stabili proceduri interne și de formare a personalului pentru a garanta că majoritatea conținutului ilegal este evaluat și, dacă este necesar, eliminat în 24 de ore.

Firmele din SUA au insistat că normele UE nu vor compromite libertatea de exprimare.

De asemenea, aceste firme au convenit să consolideze parteneriatele cu organizațiile societății civile, care de multe ori atrag atenția asupra un conținutului care promovează incitarea la violență și comportamentul plin de ură.

Comisia Europeană și firmele au convenit, de asemenea, să sprijine organizațiile societății civile pentru ca acestea să poată realiza "campanii anti-ură."

Share on Tumblr submit to reddit