Nu lăsa violența să intre în viața ta
2 Martie 2016

L-am rugat pe Edi Prisecariu, colegul nostru din brigada de net-rangeri să ne spună ce părere are el despre discursul instigator la ură. A făcut o legătură foarte interesantă cu violența din societate. Iată ce ne-a scris:


”Omul este o ființă complexă, cu un comportament oscilant, anumiți factori influențând acest comportament, cum ar fi de exemplu stresul. Acesta poate să degenereze în acte violente. Stresul poate fi perceput de unele persoane ca o povară greu de dus, aceștia apelând la unele metode de a le uita.

 

Ce este defapt violența?

 

Violența este modul de exteriorizare al unei persoane față de o altă persoană prin două modalități: violența verbală și violența fizică.

Violența verbală se manifestă prin proferarea de injurii sau vorbe jignitoare unei alte persoane iar violența fizică reprezintă agresarea unei persoane sau ființe, uneori fără vreun motiv disculpant.Cu excepția acțiunilor de autoapărare, orice agresiune este considerată act de violență.


Acestea fiind spuse...de ce să acționăm violent?

 
Este posibil să fie vorba de un instinct pe care îl avem din începuturile noastre, violența ajutând atunci pentru ca oamenii să-și impună autoritatea în fața celorlalți sau pentru a-și revendica teritorii sau bunuri luate pe nedrept.


Dar aceste vremuri au trecut, noi am evoluat, astfel că ar trebui să evolueze și aceste reacții ale noastre, violența trebuind înlocuită cu o atitudine temperată, în care să ne spunem nemulțumirile fără a ofensa cealaltă persoană și oferindu-i respectul cuvenit. Violența este ceva care nu onorează sub nici un fel un om din secolul XXI,  tocmai de aceea este foarte bine să evităm orice situație în care am putea fi constrânși să facem astfel de acte care ar putea să ne aducă nici mai sus nici mai jos de nivelul barbarilor care eram odată.

 

Acestea fiind spuse, nu lăsa violența, nici măcar pe cea verbală, să între în viața ta!

Share on Tumblr submit to reddit