Șapte întrebări pe care să ți le pui înainte să jignești
17 Februarie 2016

Sunt subiective și pot fi și mai multe, dar la astea ne-am gândit noi...

1. Dacă ție nu-ți place să se spună lucruri nasoale despre tine doar din cauză că pici într-o anumită categorie (gândește-te la cum se vorbește despre români în Anglia, de exemplu), de ce ai face și tu asta față de alții?

2. Chiar crezi că rezolvi vreo problemă dacă reduci pe cineva la un stereotip?

3. Decât să marginalizezi pe cineva din start, nu mai bine ai lăsa-o / l-ai lăsa să se dezvolte liber?

4. Chiar crezi că dacă jignești pe cineva din cauză că e diferit asta te face o persoană mai bună?

5. Cum crezi că e o societate mai bună? Dacă tuturor li se oferă o șansă, sau dacă unii sunt puși la zid înainte să apuce lumea să-i cunoască personal?

6. În grupul de care aparții tu (etnic, religios etc.) toți oamenii sunt la fel? Atunci de ce crezi că în alt grup toți oamenii pot fi reduși la caracteristici nasoale?

7. Ce crezi că e mai important atunci când te gândești la un răufăcător? Că încalcă legea, sau că e parte dintr-un anumit grup social?

Și, la final, o întrebare bonus pentru cei care încă mai au sentimente homofobe: Dacă ție îți plac persoanele de sex opus, cu ce te afectează pe tine că alții preferă persoanele de același sex? Și să nu zici că ți-e frică ca nu cumva să corupă pe alții. Până la urmă, tu crezi că ai putea să fii făcută / făcut să-ți placă persoanele de același sex cu tine?

Share on Tumblr submit to reddit