Hai să ne punem în locul refugiaților zilele acestea!
25 Martie 2016

Aly și Ema (Alexandra și Ema Oancea, pe numele lor oficiale) ne-au scris câteva cuvinte despre cum ar fi să ne punem în locul refugiaților și musulmanilor obișnuiți care sunt ținta discursului instigator la ură din zilele astea:

”ȘOC! ȘOC! ȘOC! Iată care este noua ordine mondială creată de teroriști: FRICA”

Mie acest titlu îmi inspiră frică. Dar nu cred că toți musulmanii sunt la fel. Ar trebui să primim refugiați pentru că au nevoie de ajutor din partea noastră și nu trebuie să-i discriminăm și să-i punem pe toți în aceeași oală doar pentru că unii musulmani, foarte puțini, ucid sau îi încurajează pe teroriști.

Gândiți-vă cum ar fi fost dacă eram noi în locul lor? Dacă și în țara noastră erau războaie și, de frică, ne duceam în altă țară. Ne-ar fi plăcut să fim discriminați, să nu ne primească nimeni și să se vorbească urât despre noi?

Eu nu cred că ne-ar fi plăcut și cred că trebuie să oferim ajutor și să nu-i considerăm pe toți la fel. Dar mai ales, nu ar trebui să ne legăm de niște copii și de educația primită de aceștia. Un copil nu cred că ar avea puterea să omoare un om nici măcar dacă acesta i-ar face rău!

Share on Tumblr submit to reddit