Dezgust, dezamăgire, oboseală
25 Martie 2016

Toți obosim. Și nu doar fizic. Uneori, obosim atât de tare încât nu mai avem energie și dorință de a mai face ceva. Vrem să lăsăm totul baltă, să ne dăm bătuți și să ne dezicem de lume. Dar asta nu e decizia potrivită.

Lumea în care trăim obosește foarte tare. Ea este nerecunoscătoare. Obosești până și de faptul că trăiești in ea. Obosești să iubești prea mult, să ai grijă de cineva, să oferi ceva unei lumi care nu dă niciodată nimic la schimb. Obosești de indecizie. De zile gri.

Obosești de faptul că sunt atât de multe persoane care nu înteleg nevoile, grijile, suferințele oamenilor și îi discriminează. Fac această discriminare fără a avea un motiv plauzibil. Și chiar dacă ar avea vreun motiv, nu ar trebui să o facă. Cred, și în același timp știu, că în majoritatea oamenilor zace o răutate ce nu poate fi descrisă. Oamenii au o inimă atât de crudă, încât doar printr-o simplă privire te poate dărâma, poate să te facă să te simți atât de prost din cauza a ceea ce ești.

Preferi de multe ori să minți, preferi să spui că ești alcineva în loc să arăți oamenilor ceea ce ești tu cu adevărat. Că în cadrul opiniilor exprimate public în România au existat voci care nu au vrut să ajute și să primim refugiați sirieni pentru că aveau altă cultură. Cultura este un criteriu de discriminare și este o diferență între "a fi de al nostru" și a fi "străin" sau "cioară" cum este în cazul pozei de la acest articol.

Prin mesajul ăsta scris se demonstrează din nou ce armă puternica e discriminarea și că refugiații ar fi considerați o povara pentru noi și ar fi super discriminați cum sunt și persoanele de etnie romă în ziua de azi.

Ceea ce vreau să evidențiez prin toate aceste lucruri este că oricât ai încerca să schimbi mentalitatea anumit oameni, tot nu ai putea, deoarece ei trăiesc mereu cu prejudecațile și stereotipurile lor gresite. Trăiesc într-o lume în care discriminarea este mai sus ca orice. Din cauza acestei discriminări majoritatea persoanelor discriminate rămân cu complexe și nu iși pot trăi viața și nici nu pot vedea care este frumusețea vieții.

Dar sper că nu sunt atât de mulți acești oameni. Că merită luptat. Că vom schimba ceva.

Share on Tumblr submit to reddit