50.000 lei amendă pentru Radu Banciu
22 Martie 2016

Radu Banciu este un jurnalist care trece deseori pragul libertății de exprimare atunci când vine vorba de unele gupuri vulnerabile la discursul instigator la ură. CNA l-a amendat în trecut pentru afirmațiile sale cu privire la musulmani făcute cu prilejul atacurilor teroriste de la revista Charlie Hebdo.

Recent, CNA l-a mai amendat o dată pe Radu Banciu cu 50.000 de lei pentru afirmații de ură împotriva maghiarilor, conform www.paginademedia.ro. Plângerea a fost semnată de ActiveWatch.

Pe data de 2 decembrie 2015, în timpul emisiunii Lumea lui Banciu de la B1TV, jurnalistul, ca să-l numim așa, a spus următoarele:

”Maghiarul este într-adevăr răzbunător din fașă, recunosc, ei știu din fașă, deci ei când se nasc au în gen răzbunarea, sunt croiți așa, toți sunt crescuți la fel.”

"Din acest punct de vedere, atenție, toți cetățenii unguri din lume sunt dușmanii românimii, fără discuții. Nu veniți mie să-mi spuneți că nu e așa. Toți cetățenii contestă acest tratat prin care Ungaria a pierdut Transilvania, da? Ei consideră Transilvania că este a lor.”

„E tot un fel de ISIS și acesta numai că mai mică amploare pentru că fiecare e cu rasa lui. Maghiarul este un extremist în totalitatea lui. Nu poate să spună un maghiar că nu are în gena lui chestia asta. Dacă i se activează gena, maghiarul este extremist. A se vedea relațiile pe care le au cu toate țările frontaliere, mai puțin cu Austria pentru că acolo știm care sunt motivele.”

Ce a avut de spus Radu Banciu în fața Consiliului Național al Audiovizualului? Iată: ”Îmi asum personal tot ce s-a vorbit în acea emisiune. Am venit sa spun că certificăm acest lucru. De fiecare dată când facem o afirmaţie, o facem în cunoştinţă de cauză. Am văzut documentul (raportul de monitorizare al CNA - n.r.), este complet. Au fost discuţii lungi, bine că am rămas în viaţa, a fost o tentativă de atentat terorist. Despre atentatele teroriste dejucate discutăm oricând.”

Responsabilitate zero, deontologie zero... Și ne mai mirăm că sunt extremiști la noi în țară...

Share on Tumblr submit to reddit