Facebook afla din Germania ca migrantii au nevoie de protectie
8 Martie 2016

Facebook a aflat din Germania că trebuie să includă migranții printre oamenii care trebuiau să fie protejați de discursul de ură din mediul on-line, a declarat directorul executiv, Mark Zuckerberg, în timpul unei vizite la Berlin. Antipatia față de Facebook a crescut în Germania, în contextul înmulțirii atitudinilor anti-imigranți și actelor de violență împotriva lor, din cauză că utilizatorilor li s-a părut că rețeaua se mișcă lent atunci când vine vorba de eliminarea postărilor anti-migranți publicate de simpatizanții mișcărilor neo-naziste, postări al căror număr a crescut în ultima vreme.

Cea mai mare rețea socială se ferește, de obicei, să anunțe câți utiliatori are în funcție de țara de proveniență, dar a anunțat că 21 de milioane germani, sau aproximativ un sfert din populație, utilizează zilnic site-ul.

Întrebat de ce nu face mai multe pentru a elimina discursul de ură publicat pe Facebook în Germania, Zuckerberg a vorbit despre o inițiativă comună cu partenerii locali pentru a contracara această formă de discurs și a spus că au fost angajate 200 de persoane care să se ocupe de raportările trimise către Facebook referitoare la conținuturi în limba Germană. El a mai spus și că Facebook nu a luat în calcul până acum că migranți sunt un grup de oameni care au nevoie de protecție asemănătoare minorităților rasiale sau a altor grupuri de slab reprezentat și pe care Facebook le apără.

"Faptul că am învățat mai multe despre cultura germană și legea germană ne-a determinat să ne schimbăm abordarea în legătură cu acest lucru", a spus el. "Acesta este întotdeauna un demers în care pot fi îmbunătățite anumite aspecte. Nu am de gând să pretind că suntem perfecți, cu siguranță nu suntem."

Sursa: Reuters.

Share on Tumblr submit to reddit