Aplicarea măsurilor de combatere a discursului de ură poate duce la abuzuri
25 Februarie 2016

Confuzia cauzată de modul cel mai bun de răspuns la discursul instigator la ură a dus la o situație ciudată la un liceu din Canada. Una dintre elevele liceului, Paige Sernowski, a fost supendată două zile de la liceul în care învăța după ce a reacționat la un caz de hate speech la care a fost martoră pe rețelele de socializare. Aceasta a observat pe site-ul Snapchat o fotografie a unei colege de liceu, sub care cineva scrisese textul ”Dispari din calea mea, cioară!” (Get out of my way, nigger!). Enervată de fotografia care reprezenta o formă de bullying la adresa colegei ei, Paige a publicat fotografia pe Twitter, cu textul ”Trebuie să fie lovit rău ca să postezi așa ceva... rasismul e peste tot.”

Postarea pe Twitter a fost însă distribuită de 100 de ori, moment în care conducerea liceului i-a cerut să o elimine, probabil considerând că altfel ținta mesajului inițial ar fi fost și mai expusă hărțuielii. Cu toate că a dat jos postarea, eleva a fost suspendată. Aceasta și-a exprimat nedumerirea în legătură cu sancțiunea la care a fost supusă, considerând că a fost lucru normal să se exprime împotriva unei situații care i s-a părut profund nedreaptă.

De asemenea, tatăl victimei, Nasri Warsame, și-a arătat susținerea pentru Paige, despre care a considerat că a făcut un lucru bun că a discutat despre comportamentul degradant la care a fost supusă fata lui.

Persoana care a publicat poza cu comentariul rasist de pe Snapchat a rămas nesancționată.

Share on Tumblr submit to reddit