Israel cere țărilor să introducă legi cu privire la antisemitismul din mediul online
16 Aprilie 2016

Reprezentantul Ministerul de Externe Israelian a cerut guvernelor din intreaga lume să ia mărusi pentru reglementarea rețelelor de socializare, în scopul de a combate antisemitismul și incitarea la violență violență și a a reiterat sprijinul guvernului Israelian pentru a face aceste lucruri. Discursul a avut loc la adunarea anuală a Conferinței președinților organizațiilor evreiești americane.

"Ce este YouTube? Ce este Facebook? Ce este Twitter? Și ce este Google? ", a întrebat Akiva Tor. "Sunt un mai degrabă un fel de speakers corner ca Hyde Park [Londra] sau se aseamănă, cumva, mai mult cu posturile de radio dinn domeniul public?" Tor a mai întrebat de ce platformele de socializare, cum ar fi Google , Youtube, Facebook și Twitter "tolerează" incitarea la violență "declarând că aceste conținuturi sunt protejate de libera exprimare."

În cadrul bienalei Forumului Global pentru Combaterea Antisemitismului organizat  anul trecut de al Ministerul de Externe Israelian, a fost emisă o declarație similară care cerea eliminarea site-urilor negaționiste de pe Internet și omiterea "site-uri de ură și conținut" din rezultatele căutările pe web. Invocând caracterul "omniprezent, expansiv și transnațional" a Internetului și natura virală a materialelor motivate de ură, documentul final al conferinței a îndemnat furnizorii de servicii de Internet, companii de gazduire web și platforme sociale să adopte un "standard clar pentru definirea discursului de ură și a antisemitismului", precum și termeni de utilizare a produselor online care să interzică postarea unor astfel de conținuturi. Documentul afirma că astfel de preveri trebuie să fie pus în aplicare păstrând, în același timp, ”libertatea esențială" a Internetului.

Documentul de la conferință a solicitat guvernelor naționale să stabilească entități care să se  axeze pe combaterea urii în mediul online și care să utilizeze legislația în vigoare pentru a urmări în justiție pe cei care se angajază în astfel de manifestări on-line.

Sursa: The Jerusalem Post.

Share on Tumblr submit to reddit